torsdag 29 mars 2012

Örbackens naturreservat


Igår ville jag besöka ett naturreservat som ligger straxt utanför Mjölby med vovvarna, tänkte att det kunde vara roligt för dem att få promenera på lite okända marker och dessutom fick vi bekanta oss med hur naturreservatet såg ut.


Väl framme ser vi på skyltarna att det kallas för kalkkäret och att det finns en vandringsled vi kunde följa, dock får man inte promenera med hundarna där när det finns boskap i hagen, lite trist men man får väl passa på att besöka naturreservatet när kossorna inte är i hagen (kanske lika bra det så man inte blir jagad utav en flock kossor!)
Det fanns också massor med andra sträckor att gå tex till: Skogssjön, Sya eller Lundbyvallen, så man kan ju åka dit och promenera på andra områden även när djuren är ute på bete i självaste naturreservatet.


Väl inne i naturreservatet fanns det massor med spångar som hundarna fick balansera på, det fanns ett litet "vattenfall" och vi gick även offroad i underbara kärrmarker *läs lera, gyttja & sjunkande underlag. Madde trampade givetvis ner sig men vi andra (Kim och jag) höll oss flytande! Även hundarna passade på att doppa sig, vissa ofrivilligt och andra av egen maskin.


Det var i alla fall roligt för hundarna och oss att få en liten upplevelse runda bland vatten & träspångar. Dock var vandringsleden väldigt kort så äventyret var över på ganska kort tid men det var ändå värt besöket.
Örbackens naturreservat ligger beläget utanför Mjölby mot Skänninge, det sitter en stor vit skylt längst med vägen där det står: Örbackens naturreservat - ta med hunden & fikakorgen och gör ett besök!


Tänkte även be alla läsare om tips på härliga naturreservat som man kan besöka med voffen, tänkte nämligen tillbringa detta år med lite fler utflykter och tänkte då besöka naturreservat belägna i östergötland, tips mottages tacksamt!

Inga kommentarer: