torsdag 25 februari 2010

Lite ur balans...överträning


Jag har märkt att Sauron varit lite extra trött och osäker de senaste dagarna. Igår var han extra tittig och orolig när vi gick kvällspromenaden och idag var han inte alls lika stabil som han brukar vara när vi går hundpromenader med andra...inte skoj! Stackars gubben..
Så nu blir det lite hjärnvila för hans del och en längre återhämtningsperiod ska han få så han lyckas hamna på rätt spår igen. Det är alltid svårt att ta ett steg tillbaka i träningen när den går så bra men oftast inser man inte att man manat på sin hund lite för mycket förrens det ger bakslag, en nyttig upplevelse för alla!
Träna gärna men tänk också på att hunden behöver återhämta sig ifrån alla intryck...bara för att vi kan gå och babbla med varandra under en hundpromenad som sträcker sig över 1 timma betyder inte det att hundarna bara strosar och tar det lugnt...nej, de får nya intryck hela tiden och ibland går det överstyr. Oftast ser man det på att hunden inte kan hantera situationer som annars gått jättebra, de stressar upp och kan bli lättirreterade för väldigt lite...precis som oss människor.
Håll koll på hur er hund är...när blir det för mycket? När stressar den upp, när blir den extra vresig...osv

I morgon bär det av på agilityträning med Sampen...då ska vi träna på balansbrädan med target, det ska bli mycket intressant att se hur vi klarar det. Vi ska också repetera vippbrädan så då får vi se om Sam tycker att den är lika läskig som förra gången? Skriver mer om det imorgon så får vi se vad resultatet blev :). Jag har ju skadat ett knä med och ska till sjukgymnasen på måndag...hoppas det inte blir värre efter agilityn, men det som inte dödar det härdar, eller hur e det man brukar säga?

Jaha då får det bli mer uppdatering i morgon och helgens bravader får ni läsa om senare också...det kommer bli spännande!, i alla fall för mig :)

Inga kommentarer: