onsdag 10 februari 2010

Agility & Öppenträning


I måndags var det dax för den sista inbokade privatlektionen för Barbro. Jag hade som vanligt med mig Sam men Anne-Lie hade med sig Leia istället för Karma (Karma var dålig). Denna gång hade vi dubbellektion, vi tränade i 2 timmar, blandat teori med praktik. Sam och jag fick hoppa lite blandade kombinationer med framförbyten och treadlar, vi fick lära oss mycket handling på banan och när jag sen hoppade med Sam gick det som smort! Det gick verkligen super bra denna gång, allt klaffade perfekt och Sams av- och påknapp funkade utmärkt!



Leia och Anne-Lie var ett super team och allt de gjorde funkade galant - trots att det var Leias första gång inom agility överhuvudtaget!



Alla kort ifrån agilityn ligger ute på facebook (om ni vill se dem). Vi kommer att fortsätta träna för Barbro eftersom vi trivs väldigt bra med henne som instruktör så ni får mer uppdatering om hur träningen går längre fram!

Öppenträning

Igår var det dax för öppenträning igen, det kom totalt 6 hundar (1 valp som tränade passivitet & busade på slutet) alla var jätteduktiga och klarade kvällens övningar galant! Det rullade på smidigt och det är så roligt att jobba som instruktör och försöka lösa problem som uppstår och flika in med lite knep här och där för att få träningen att flyta på ännu bättre. Vi hade stationsträning; uppbyggda stationer med olika övningar vid varje station och efter det körde vi lite gemensamma övningar tillsammans.
När träningen var slut fick alla hundar leka i omgångar, det funkade jättebra och vi fick verkligen lära oss att titta på våra hundar och se vad de säger till varandra, ett morr och ett skall betyder inte att hunden är aggressiv eller farlig på något sätt, det fick alla se på den öppnaträningen - NYTTIGT!

En hund måste få visa vad den känner, om vi hindrar den ifrån det så får vi oftast en hund som blir mera osäker och som inte har någon trygg punkt att luta sig emot när den blir osäker...

Inga kommentarer: