torsdag 7 januari 2010

Hundia - Allt är inte svart eller vitt!!

YES! Äntligen har vi planerat in första nummret av våran alldeles egna hundtidning. Det kommer att bli så spännande att få se den när den är färdig. Det blir väldigt mycket jobb framöver men de är det absolut värt!

Idag ska jag hälsa på hemma hos en hundrastningskund och se hur just den hunden vill ha det på sina promenader, det ska bli riktigt roligt.... Tänk om fler kunde inse att hunden inte kan vara hemma hela dagarna själv medans man jobbar i 8 timmar, hundar är extrema flockdjur och mår inte bra av att lämnas hemma långa dagar.

Idag ska det också jobbas med tidningen och skickas ut välkomstmail till alla våra kursdeltagare, det ska bli så roligt att komma igång med kurserna igen efter vinteruppehållet. Lydia (min instruktörselev) ska hålla i en egen kortkurs för att lära sig mera om hur man håller kurser och hur man lägger upp övningar för att de ska passa till gruppen och jag ska hålla i en kortkurs med hundar som har problem med hundmöten, vi kommer att testa olika sorters träningsmetoder för att komma fram till vilken metod som passar bäst till vilken hund. Detta är mycket viktigt!, man kan inte träna alla hundar på samma sätt utan alla hundar har olika förutsättningar för vad som passar dem bäst.

Visdom: Människan är bara ett djur fast med högre makt.....inte bättre än något annat djur men mera maktkrävande...tyvärr!!

Inga kommentarer: