torsdag 14 januari 2010

Man ska inte behöva skämmas!

Att ha hund innebär ett stort ansvar. Vissa av oss lever för våra hundar medans andra "bara" har dem som socialt umgänge. Sen finns det de som har hund som inte borde ha det...men det ska jag inte gå in på nu.
Att träna tillsammans med andra hundmänniskor har både sina för och nackdelar, framför allt om man inte själv vet vart man står i sin egna hundträning. Alla ger råd och tips på vad som har funkat på deras hundar men kom ihåg att det är alltid den som lever med hunden som känner den bäst...alltså DU!

Ibland kan det vara jättebra att ha någon utomstående/vän som hjälper till och det är också viktigt att kunna lyssna på andra och se vad de har att komma med...att ha ett stort förtroeende för någon som hjälper en är a & o i er träning tillsammans.
Själv är inte alltid bäste dräng...även om det kan vara skönt att få träna ifred ibland.
Jag tycker att det är jättekul att träna tillsammans med andra, idag var jag på hundpromenad med ett riktigt bra gäng. Alla har vi våra problem med våra hundar men ingen dömmer någon annan,..det var lugnt, fridfullt och avslappnande att promenera tillsammans & då kom jag att tänka på alla de gånger man stressat hit och dit för att träna och ibland skämmas för sin hund. Varför ska vi behöva skämmas?? Varför kan man inte bara få ha en hund som beter sig ibland? Det måste väl vara bättre att man erkänner att man har problem och man hjälps åt att jobba med det, än om man ska försöka mörka ner det bara för att man är rädd för vad andra ska säga??
Nä, skaffa träningskompisar som förstår och vill hjälpa och undvik människor som bara vill visa hur duktiga dem är & som aldrig kan släppa förbi någon annan!

Tänkvärt!

Där kunskapen tar slut,
tar våldet vid!

Inga kommentarer: