söndag 15 januari 2012

Saurons Berikningskurs i bilder

Under Berikningskursen i fredags lyckades Lydia ta lite bilder på Sauron när vi körde födoberikning, här kommer dom...


Här väntar vi på att Linda Atmer ska dela ut olika "objekt" som vi skulle presentera för hundarna och sen observera vad de gjorde med dem. Sauron undrade nog vad som stod på..


Här har jag presenterat vitkål för Sauron, han tog den, skakade den och sen finfördelade han bladet. Efter det tyckte han att han var klar.


Efter vitkålen fick han en hel banan, oskalad och oöppnad. Den tog han, skakade tills den gick sönder, smakade lite och insåg sen att banan inte var något han skulle äta. Lite roligt var dock att det var med 4 leonberger och samtliga la sig ner och smaskade banan. Utöver alla leonberger var det Sauron (amstaff), Biffen (blandras) och en Dalmatiner med, ingen utav dessa tyckte att bananen var ätbar.


Här får Sauron en hel citron, jag presenterar den - Sauron går fram, smakar och...


URK! Sauron fnös när han hade bitit lite försiktigt i citronen och insåg direkt att den inte var god och lämnade sedan citronen ifred :)


Äntligen något som går att äta! När ägget presenterades tog Sauron det i munnen väldigt försiktigt, precis som om han visste att det skulle krossas om han var för hårdhänt. Han tappade det flera gånger och tog upp det varligt igen. Sen tryckte han försiktigt till med ena hörntanden och ägget sprack. Då la han sig ner och slickade i sig allt innehåll och sen smakade han på skalet men det valde han att spara till någon annan.


Här har ni Saurons fina skörd och konstverk, han verkar gilla att finfördela. Från vänster: vitkål, banan, citron & äggskal



Utöver detta så fick vi göra ett lektest där vi skulle starta en jaktlek med hjälp av en dutt (fleeceleksak i lång lina) och vi skulle vara helt tysta, vi ville se vad hundarna gjorde när vi som hundägare inte blandade in någon form av social lek med hunden. Det vi tittade på var hur hundarna jagade efter föremålet, hur de greppade och vad de gjorde när de hade greppat den.

Dagen avslutades sen med revirberikning där Linda hade preparerat ett område, som vi tidigare hade fått i order att rasta våra hundar på, med en massa olika saker. Detta var mycket intressant och roligt eftersom hundarna var på känt område men med en hel del okända föremål/dofter. Här tittade vi på vad de valde att undersöka, hur de undersökte och vad hundarna valde att göra med sakerna.

Kursen mycket bra och Linda Atmer var en mycket bra föreläsare/instruktör och jag fick med mig nya tankar och ideér hem ifrån Berikningsdagen. Sauron sov sött och var mycket nöjd efter denna dag också.
Håll koll på www.hundia.se, vi kommer nämligen att starta en Berikningskurs i vår/sommar bara för er och era hundar!

Inga kommentarer: