fredag 2 december 2011

Operationen, minnen & framtiden..

Satt och tittade igenom mina mobilbilder och hittade bilder ifrån Saurons operation. Här ser man hur stora ingreppen var på tassen och idag är de nästan helt ärrfria :) Nu håller vi bara tummarna på att rehabiliteringen utav tassen har gett verkan och att han snart kan få vara lite hund igen, i dagsläget är det bara koppelpromenader à 30 min och rehab 1 gång/vecka som gäller...behöver jag påpeka att han har myror i brallan :)


Här har vi Saurons tåledsoperation, där vetrinären gick in och slipade ner pålagringarna i lede för att senorna skulle kunna glida utan motstånd. Ett stort ingrepp på en så liten yta. Tassbandaget satt på i 2 veckor och vi fick bära honom upp och ner i trappor och promenaderna var bara kissrundor.


Vid samma operation som tassen gick vetrinären in i bogleden med titthålsoperation. Sauron var mkt inflammerad i bogleden efter en gamal skada (som han inte kunde hitta orsaken till) så den spolades ren. Det fick vi se film på med när vi hämtade honom efter OP.



Här ligger Sauron på uppvak efter att vi tagit bort tassbandaget. Vetrinären sa att han hade otroligt bra läkkött och att lederna kunde böjas mer än innan operationen.

Nu väntar vi på återbesöket som vi har i januari. Då har det gått 3 månader efter operationen och det är inte förrens då vi vet resultatet! Under tiden har Sauron varit på rehab hos Alpha Omh i Söderköping 2 ggr/vecka och nu har vi trappat ner till 1 gång/vecka. Rehab kör vi för att lederna inte ska bli stela och för att han ska belasta leden på ett skonsamt sätt. Han får gå på ett Watermill (gåband med vatten) och sen får han ligga på en vibrationsplatta och han älskar att få komma dit varje gång!

Inga kommentarer: