torsdag 19 augusti 2010

Nyhetsbrev & Kurser


Hej på er alla hundmänniskor där ute! Ni har väl inte missat att ni kan anmäla er till Hundias nyhetsbrev via våran hemsida? Via nyhetsbrevet får ni reda på olika saker som händer hos oss på Hundia Hundskola i Motala & Mjölby. Kursstarter och övriga upplevelser med hund. De skickas ut med jämna mellanrum beroende på kursverksamheten. Anmäl dig du också så du inte missar någon rolig kurs eller aktivitet med vovven! Ni hittar anmälningsknappen i vänster menyrad på vår hemsida: www.hundia.se antingen på Mjölby eller Motalas sida.

Sen har vi haft en del kurser under sommaren och min personliga favorit har varit Blodspårskursen. Vi var sammanlagt 8 hundar som tillsammans gick kursen. Eftersom vi kör efter Blodspår som berikning så fick deltagarna mycket att fundera på angående sina egna hundar & deras beteenden. Man fick verkligen öppna upp sina egna ögon och studera hunden arbete! Alla deltagare var mycket duktiga och jag hoppas på att vi syns även i fortsättningen.

En uppskattad träff som vi har anordnat för första gången är Blodspårsträning. Hit kan alla komma och underhålla sina hundar i Blodspår (som berikning inte tävlingsspår. Berikningsspåren utformas så de ska likna ett riktigt eftersök så gott det går). Vi delas in i par om 2 & 2 som sedan lägger spår åt varandra. Även nybörjare kan vara med på denna träning då jag som Blodspårsinstruktör alltid är med och tar hand om er. Tveka inte att komma och testa, kanske blir du lika fäst vid denna otroligt roliga hundträning som vi andra blev! Gå in på hemsidan för att läsa mer om Blodspår & för att anmäla er till våra olika träffar. www.hundia.se (Mjölby)

I september startar vi även upp en valpkurs med få platser kvar. Valpkurs är något jag rekommenderar alla att gå oavsett om man själv har haft hund i många år och är duktig på att träna hundar så tycker jag man istället ska tänka på att man ska göra det för hunden och inte för sig själv. På en valpkurs får valpen tillgång till olika hundar av olika raser i samma åldersgrupp. Den sociala biten är oerhört viktig för alla valpar. Se valpkursen som en oerhört viktig och bra investering i era hundar! På valpkursen lägger man också en bra grund i vardagsmoment så som: sitt, ligg, stanna, inkallning, förbudsträning..osv, som man senare kan jobba vidare på hemma eller på fortsatta kurser.

En favorit som vi inte haft på länge är Hundmöteskursen. På Hundmöteskursen jobbar vi oerhört mycket med relationen & kontakten mellan hunden & föraren. Relation & kontakt är a & o när man tränar hundmöten. Alla som har problem med just detta vet att det inte alltid är så lätt att undvika andra hundar & om man istället tränar detta på ett bra sätt kan man komma framåt i sin träning mycket lättare. Att gå på en hundmöteskurs med en erfaren instruktör som vet hur man kan träna olika hundars beteenden gör att man kommer en stor bit på väg mot ett uppsatt mål. Dessutom vet jag av egen erfarenhet att utfallsproblem är något man skäms mycket över, men att träna hunden i det gör att ni kommer att känna er starkare tillsammans och det kommer att gå lättare från gång till gång. Denna kurs är bra att gå även för de som vill att hunden ska bry sig mer om er vid promenad eller vid andra möten. Många gånger har jag hört folk säga att hunden verkar avtrubbad och att den inte lyssnar när man är ute promenad, då är denna kurs jättebra att gå tillsammans mend vovven. En oerhört bra träning för alla hundar! Kursen kommer att starta den 11/9 och vara på 3 träffar med hemläxor. Missa inte detta! Ta hjälp av en instruktör för att hjälpa er att träna mot erat personliga mål!

Jag har uppdaterat hemsidan med många nya kurser som alla är oerhört roliga och som ger stor utdelning för er och er hund! Dessutom är det alltid kul att umgås med likasinnade och hitta hundkompisar! Att gå kurs är något av det bästa som finns!

Välkomna till mig på Hundia Hundskola i Mjölby //Mia Karlsson, Instruktör

Inga kommentarer: