torsdag 5 augusti 2010

Hundkompisar - Hundia dating!


Alla hundar mår bra av att få leka och umgås med andra hundkompisar. Har man flera hundar i ett hushåll så har de inte lika stort behov av att träffa andra hundar som om man bara har en hund, men de kanske ändå vill ha lite hundvänner. En ensam hund behöver en sekundärflock (en liten grupp med hundar som den kan träffa) som den umgås med några gånger i veckan. De behöver få busa, strosa & bara vara med varandra, sådant umgänge kan vi aldrig ersätta utan måste komma ifrån andra hundar.
Sen behöver man inte hälsa på alla hundar man möter utan man kan ha sitt hundgäng som umgås och sen är det bra. Självklart beror det på vad man har för utgångsläge med sin hund...den kanske nöjer sig med sina hundvänner eller så har man en hund som gärna hälsar på de hundar man möter...variationen är stor. Men jag tycker absolut att man ska försöka hitta någon/några hundar som kan umgås tillsammans med varandra...hundarna behöver det.
Sen är det ju inte alltid så lätt att hitta nya hundvänner men då har vi på Hundia startat upp en hemsida där man kan skicka ut förfrågningar om hundvänner...passa på att kika in där med jämna mellanrum, lägg ut en annons (gratis) så kanske just ni hittar den ultimata hundkompisen!! http://www.hundia.se/dating/default.asp

Vi är ett gäng med hundar som ofta brukar träffas och umgås med varandra. Ibland promenerar vi tillsammans, ibland sitter vi bara och umgås, ibland är de lösa & ibland busar dem. Man behöver ju inte alltid släppa hundarna lösa för vild lek utan hundar behöver umgås på flera sätt än så...en promenad kan också räcka långt sålänge hundarna får umgås, undersöka och bara vara tillsammans :)

Hundkompisar - något av det bästa som finns!!

Inga kommentarer: