måndag 12 april 2010

Men han följer ju bara med mig hela tiden :)

I helgen bar det av på min & Anne-Lie´s första agility träning utomhus hos Barbro. Vi begav oss ifrån Mjölby kl.8.30 och kom hem vid 13.30, så det blev en heldag med resande och träning. Alla hundarna var jätteduktiga och man kunde verkligen se stor förändring på både Sam och Leia att de hade mycket lättare för att få upp tempo utomhus än vad de hade inomhus. Leia fick börja ta hinder i följd och det gick jättebra, hon har ett bra sug på hindrena och när godisskålen kom fram gick det SNABBT! Sam fick öva på framförbyten och bakombyten och det gick jättebra. Man ser fort att det är viktigt att ha bra belöningar för att hålla hundarnas motivation uppe. Sauron fick hoppa hinder i följd och jobba med godisskål, men han fattade inte riktigt godisskålens funktion :). I alla fall så verkade alla hundar tycka att det var super kul då det ylades i bilen varje gång vi bytte hund.

I helgen var det också dax för kursstart i Inkallning & närhetsträning. Alla deltagare jobbade på jättebra med sina hundar. De fick träna på att ha hundar i långlina och jobba med röst och belöningar, vilket funkade superbra på alla hundar. En av deltagarna kläckte en kul kommentar under kursen - Men han följer ju bara med mig hela tiden :), precis vad vi vill! Hunden var jätteduktig på att följa med matte så ta åt dig, du har jobbat jättebra med hunden Emelie!

Jag hade också 2 st privatlektioner inbokade under söndagen + kursavslutning i vardagslydnad så hela helgen har gått åt till att träna andras och egna hundar...men så kul det har varit!!

Inga kommentarer: