tisdag 27 april 2010

Hundbesök & skogsmys


I lördags var det avslutning på inkallningskursen och alla ekipage var superduktiga! Kristin & Daimler följde med till butiken och tillbringade nån timme där...Daimler var jättetrött och ville gärna ligga i knät och sova, han har bara inte kommit på att han är en aning för stor för det - men finns det hjärterum så finns det stjärterum!!


I måndags tog jag hundarna med mig upp till Brukshundsklubben för lite agility träning...när vi kom dit så vandrade vi runt i ca en halvtimme så hundarna skulle bli ordentligt uppvärmda, det är jätteviktigt när man ska träna med hunden att den är uppvärmd innan den ska in och köra hårdträning på banan! Det var så lugnt och harmoniskt uppe i skogen, dessutom är det väldigt vackert där.
Jag började träningen med Sauron som fick hoppa 4 hinder i följd med ett framförbyte...han har bara hoppat på rak linje förut. Han var jätteduktig! Sampen fick hoppa en hel bana med byten, han börjar bli riktigt snabb nu...nästan för snabb (men hellre det!). Banan tog han som inget, sen tränade vi lite på balansen (gungan) för den e lite läskig tycker Sam men det gick bra. Sen var det Saurons tur igen och då plockade jag fram tunneln...det älskar Sauron. Han blev snabbt trött men lyckades riktigt bra med övningarna...likaså med Sam.


När träningen var slut så promenerade vi i ca en halvtimme till så de skulle få nedvarvning med...också det är superviktigt! Hundarna var så lugna och fina, de strosade runt och tyckte livet var underbart!

Idag (tisdag) sov de ända till kl.9.30 då vgick vi ut och promerade i skogen...de var riktigt slöa. Vi fick flera hundmöten som gick jättebra!!
Imorgon blir det agilitykurs med Sam igen...ska bli roligt att se vad vi ska göra då, skriver mer om det sen :)

Inga kommentarer: