onsdag 27 januari 2010

Skogspromenad - Upplevelse!


Idag gick Lydia, jag & Kim ut i skogen med våra hundar...det blev mycket snöpulsande men hundarna stortrivdes, det blev en riktig upplevelserunda idag!
Lydias hundar och våran jack russell fick vara lösa hela tiden, amstaffen fick sitta i lina då han har stort jaktbehov och springer iväg på egna rundor. Om ni har en hund som gärna springer iväg ifrån er och jagar så fort ni har den lös i skog & mark så är långlina ett utmärkt hjälpmedel. Vi har en 15 meters lina som jag använder när jag går i skogen med mina hundar. Då kan de fortfarande springa omkring och hoppa å studsa, vilket ALLA hundar behöver, så istället för att ha hunden i koppel, stretandes å dragandes sätter man på en långlina och vips så har hunden mycket större frihet! Linan är också ett jättebra träningshjälpmedel när man ska träna lösträning!



På promenaden pulsade vi i snön (det fanns inga stigar där vi gick), klättrade uppför bergen och träffade hundvänner i skogen och väl hemma var hundarna mycket trötta! Sammanlagt var vi ute i skogen i 1,5 timmar och det var väldigt skönt både för oss och hundarna! Vem behöver gå och träna när man har hund? :)





Så istället för att sitta inne å längta till våren - Ge er ut i skogen på upptäcksfärd! Vem vet vad ni hittar?

Inga kommentarer: